شماره برنامه: | 116 |
تاریخ: | جمعه 16 آبان 1393 |
آدرس: | 80 کیلومتری یزد - نرسیده به روستای ندوشن |
نوع برنامه: | متوسط - کوهنوردی کوتاه با شیب نسبتا تند و غارنوردی |
تعداد نفرات: | 19 نفر |
**هیچ چیز را از غار بیرون نیاورید به جز عکس**
غار نباتی ندوشن (یا نصرآباد) یکی از معروفترین غارهای استان یزد است که جاذبه بسیار زیادی دارد. این غار در حدود 10 کیلومتری شهر ندوشن واقع شده است. مسیر رسیدن به دهانه غار چندان دشوار نیست ولی یافتن دهانه غار کمی دقت و داشتن اطلاعات کافی لازم دارد.
همراه بودن راهنما جهت یافتن دهانه غار و به خصوص بازدید از تمام قسمت های غار الزامی است. بازدید از این غار به تجهیزات خاصی نیاز ندارد و به همراه داشتن چراغ قوه کافی است.
حدود 17 کیلومتر بعد از اسلامیه سمت راست جاده، تابلوی ندوشن وجود دارد. مسیر را از جاده سمت راست، به سمت ندوشن دنبال می کنیم. حدود 30 کیلومتر مسیر را مستقیما باید از بین تمامی روستاها رد کنیم. در جاده ای که منتهی به ندوشن می شود، حدود 25 کیلومتر مانده به روستای ندوشن سمت چپ جاده یک جاده خاکی وجود دارد که به سمت غار می رود. جهت یافتن این جاده خاکی، می توان به سمت راست جاده دقت نمود، هر زمان یک قلعه کوچک قدیمی و مخروبه مشاهده شد، حدود 2.3 کیلومتر بعد از آن سمت چپ جاده خاکی منتهی به غار آغاز می شود. ( 31°51'26.97"N و 53°40'40.72"E)
حدود 5 کیلومتر جاده خاکی دنباله دارد که در حال حاضر، تلاش برای رساندن این جاده تا نزدیکی های دهانه غار انجام شده است، البته از یک قسمت به بعد فعلا امکان عبور با ماشین سواری نیست. حوالی ساعت 8 صبح ماشین ها را پارک نمودیم. و دنباله مسیر را پیاده ادامه دادیم.
(البته مسیر جاده خاکی دیگری هم به غار از پشت کوه وجود دارد)
با ادامه مسیر در جاده به محلی رسیدیم که می توان مسیر را در جاده خاکی دنبال نمود و یا از راه پا موجود در کوه بالا رفت. قبلا مسیر جاده خاکی از اینجا به بعد ادامه نداشت، لذا تصمیم گرفتیم این بار جاده خاکی را دنبال کنیم. این جاده تقریبا کوه را دور می زند.
محلی که سمت راست آن در کوه راه پا مشخص است.
با ادامه مسیر کم کم به شیب نسبتا تندی برخوردیم، هرچند مسیر کوهنوردی اصلا خطرناک نیست و قابل پیمایش است.
ادامه مسیر خاکی و راه پا، مستقیما به دهانه غار می رود. دهانه اصلی و طبیعی غار ندوشن عمودی است که به کمک طناب و یا نردبان باید وارد آن شد. در یکی دو سال اخیر با برش دیواره کناری ورودی غار، دهانه افقی نیز به صورت مصنوعی برای آن تعبیه شده است.
دهانه اصلی غار
دهانه مصنوعی غار
**هیچ چیز را از غار بیرون نیاورید به جز عکس**
حوالی ساعت 9:30 به این نقطه رسیدیم و صبحانه را در محوطه کناری دهانه مصنوعی صرف کردیم. به مانند همیشه در بالای کوه این نقطه باد نسبتا تند و سردی می وزید. بعد از صرف صبحانه وارد غار شدیم.
این غار دارای تالارها و راهروهای بسیار زیبایی است، البته باید مواظب بود چراکه کشیده شدن اعضای بدن به دیواره ها ممکن است موجب ایجاد خراش و زخم شود. ضمنا داشتن چراغ قوه الزامی است و با ورود به راهروی اول، تاریکی مطلق خواهد بود.
تصویری از اولین تالار غار
نمایی از یک دیواره زیبا که متاسفانه یادگاریهای بر روی آن نمای زشتی به غار داده است.
در یک قسمت از غار چاهی به عمق حدود 20 متر وجود دارد، پایین رفتن از این چاه با شیب تند، دقت زیادی لازم دارد.
پس از رسیدن به پایین چاه، حدود نیم ساعتی در تاریکی و سکوت مطلق استراحت و سپس جهت خروج از آن حرکت کردیم.
بعد از آن شروع به بازگشت از تالارها و راهرو ها به سمت بیرون از غار نمودیم.
پس از خروج از غار، وسایل را جمع و به سمت پایین حرکت نمودیم. البته مسیر بازگشت را همان مسیر همیشگی کوهنوردی انتخاب کردیم و از مسیر دیگری بازگشتیم. (مسیر در نقشه هوایی مشخص است)
در قسمت زیر تمامی نقاط و مسیر را از نقشه هوایی می توانید ببینید. این تصویر قابل پیمایش است.
**البته محل صرف صبحانه برای برنامه قبل بوده است در این برنامه کمی جلوتر برای صبحانه توقف کردیم**
(با کلیک بر روی نقاط مختصات جغرافیایی آن مشخص است.)